Shaklee merupakan syarikat pertama yang mencipta makanan tambahan protin berasaskan soya. Hakikatnya, pengasingan protin yang pertama ini dicipta oleh Dr. Shaklee pada awal 70-an. Di mana, kini banyak ujian klinikal telah membuktikan bahawa Dr. Shaklee telah lama mengetahui protin soya adalah faktor utama dalam penjagaan kesihatan yang unggul.
Kelebihan ESP Shaklee:
- Diiktiraf seluruh dunia dengan mempunyai kajian klinikal yang sangat ekstensif dan komprehensif serta mempunyai kualiti protin yang tinggi.
- Kacang soya yang digunakan oleh Shaklee hanya mengandungi "non-Gmo" (non-genetically modified organism) yang mana ia diproses pada kadar suhu yang rendah.
- 850g (setin ESP) dihasilkan daripada 30kg kacang soya.
- Satu-satunya produk di dalam pasaran yang menjamin penyediaan 9 asid amino penting yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh manusia.
- Diperkaya dengan 5 sumber vitamin dan 4 sumber mineral.
- Kandungan Indeks Glisemik (G.I) yang rendah iaitu 39, menjadikan ia sangat sesuai kepada pengidap kencing manis.
- 1 hidangan ESP Shaklee = 2x ganda daging, 4x ganda telur, 12x ganda susu, rendah lemak, tiada kolestrol, tiada asid uric dan sangat mudah diserap oleh tubuh manusia.
Tq for readings,
No comments:
Post a Comment
Thank you for your comment. We will revert back to you soon. TQ